Hallitus pyrkii esittäytymään sivulla tulevan kevään ja kesän aikana. Kirjoittamisen (ja samalla hajoamisen) aloittaa Fideksen sihteeri Johanna.


Heimoi! Johanna on nimi, Fideksen hallituksen sihteeri toimenkuva. Elikkä mie ikuistan hallituksen kokoukset pöytäkirjoiksi ja lainailen kyniä, jos joku niitä sattuu tarviimaan. Mie oon myös Fideksen Ilmestyksen päätoimittaja. Titteli on hieno, mutta tarkottaa käytännössä lähinnä sitä, että mie ideoin lehteä, pyydän ihmisiä kirjottamaan siihen ja sitten taitan sen. Se urakka on tältä vuodelta ohi, mutta täytyy sanoa, että opin jotain uutta – nyt tiedän, miksi Fideksen sihteeri vaihtuu vuosittain. Sain myös selville, miten viheliäistä on pdf-tiedostojen tuottaminen grafiikkaohjelmalla. Etenkin, kun en niitä ole koskaan aikaisemmin joutunut tekemään, eikä ole ketään, joka siinä osaisi neuvoa, sillä edes IT-alan yrityksessä työskentelevällä isoveljelläni ei ollut hyödyllisiä vinkkejä (eikä ATK-vastaavakaan osannut auttaa - toim.huom.). Mutta yritys-erehdys-uudelleenkäynnistys -menetelmällä tunnetusti oppii. Myös taittaminen itsessään oli uusi juttu – tähän asti en ole taittanut sanajp:n kaavaa monimutkaisempia tekeleitä. Lehti kuitenkin saatiin painoon ja miun päivittäinen kofeiinintarve väheni puoleen.

 

Mitäs muuta? Opiskelen teologiaa nyt toista vuotta A-linjalla. Yliopistossa on kolmas vuosi menossa, koska kävin tekee odysseukset humpan puolella ekana vuonna. Sieltä jäi kaiho kaunokirjallisuuteen ja siitä keskustelemiseen. Se paheni niin kovasti viime syksyyn mennessä, että tein sen lankesin alottamaan kirjallisuuden aineopintoja, joista ei näemmä ole kauheasti hyötyä teologian tutkintoja silmällä pitäen. Eikä enää osaa nauttia kevyestä kirjallisuudesta samalla tavalla kuin ennen, mutta ongelmansa kullakin. Toisaalta – joskus on kyllä kivaa lukea jotain semmosta, mitä ei koko ajan tartte analysoida.

 

Harrastan lenkkeilyä ja käyn kitaratunneilla. Soittotuntien tarkotus oli antaa riittävän perustaidot riparibiisien komppaamiseen, mutta nyt ne on lähteny lipsumaan huolestuttavasti klassisen puolelle. Tykkään kirjotella sillon tällon vähän sitä sun tätä. Olen mukana Joensuun seurakunnan nuorisotyön avustajatiimissä, sekä porukassa, joka pyrkii alottelemaan KRS:n opiskelijatyötä Joensuussa. Olen niitä ihmisiä, joille kevätaurinko antaa energiaa, joten olen erityisesti keväällä valtaosan aikaa hyvällä tuulella.