Kesä on käynnissä ja ylläpito makoilee enimmäkseen Pielaveden seurakunnan laiturilla, mutta päivityksiäkin ilmenee. Tällä kertaa tekstivuorossa on varajäsen, jokapaikanhöylä, Jack-of-All-Trades, nakkifakiiri - Emmi.

_______________________________________

 

Tässä kun istuskelee järven rannassa kesätyöpaikkakunnalla, on hetki aikaa miettiä, mitä kaikkea viime lukuvuonna tuli tehtyä.

 

Muutaman yrityksen jälkeen pääsin lukemaan teologiaa A-linjalle, ja ilokseni huomasin opiskelijatoverini mukaviksi ja avoimiksi ihmisiksi. Jotenkin kummasti pääsi Fides Ostiensiksen syyskokouksessa käymään niin että meikäläiselle osui varajäsenen pesti. Miten niin kävi? Se pysyy arvoituksena allekirjoittaneelle.

 

No, mitäs varajäsenen pesti tarkoittaa. Ikuista orjuutta varsinaisten jäsenten alaisuuteen!!! Ei nyt sentään, mutta melkein. Käytännössä tein/teen hanttihommia niille hallituksen jäsenille, joilla on oikea pesti. Kuinka monesti kuulinkaan keskustelun avauksena: ” Emmi! Onkos sulla mitään tekemistä (silloin ja silloin)? Mulla ois sulle jobi.” Siinä sai sitten parhaansa mukaan yrittää immeisiä auttaa, ja minusta jotain hyötyäkin oli. Olihan?

 

Nyt kesäteologien hommien ohessa voin käyttää vapaa-aikani onneksi neuloen, lukien ja kuunnellen musiikkia. Ei siinä opiskelussakaan mitään vikaa, mutta päätin että otan tilaisuuden tullen rennosti, koska ensi lukuvuoden aikana tehtävä kandini saattaa hieman nostaa verenpainetta.

 

Tämä pikku teologi taitaa napata Seppäsen ”Kelttiläisillä poluilla” -kirjan kainaloon ja asettua nurtsille tutustumaan kelttipyhimyksiin.

 

Rentouttuvaa kesää toivottaen,

Keski-Suomeen kesäksi eksynyt savoalaislikka Emmi