Heipä hei kaikki!

Kesä on ohi ja itse kukin on palannut omaan tahtiinsa takaisin Joensuuhun, opintojen ääreen. Alkamassa on lukukausi 09-10. Itselläni alkaa syksyllä gradun teko, eli haasteita ei tästä vuodesta tule ainakaan puuttumaan. Kommentaarihyllyn ääressä tulee varmasti vietettyä niin monta pitkää päivää, ettei postin kääntäminen teologisen lukusaliin ei olisi lainkaan huono ajatus. Vertaistuki ja monipuolinen liikkuminen ovatkin avainasemassa, jos ja kun aion selvitä syksystä ilman suurempia mielenterveydellisiä vinoutumia.

Syksyn myötä toinen kauteni Fideksen kirstunvartijana elikäs rahastovastaavana kääntyy ehtoopuolelle. Homma on ollut mielenkiintoista ja opettavaista. Nyt osaan tehdä tilinpäätöksen ja talousarvion ja muutenkin olen oppinut, miten yhdistyksen talous pyörii. Pesti on tuonut vaihtelua ja vastapainoa tenttiinluvulle ja olen päässyt vaikuttamaan Fideksen toimintaan.

Henkilökohtaisia hajoamisia hallituspestin aikana on tullut vastaan muutamia kertoja, liittyen pääasiassa kirjatilauksiin, tilinpäätökseen tai luvattuihin avustuksiin, joiden tilille saaminen on joskus ollut työn ja tuskan takana. Edeltäjäni toiminut Tuire kuitenkin ohjeisti minua aikanaan, että kyllä Luoja pitää huolen hulluistaan. Hulluja tahi ei, mutta kaikesta on aina lopulta selvitty voittajina.

Vaikka Fideksen kirstussa pohja pilkistää lanttien lomasta aika ajoin, on talous ollut viimeiset vuodet vakaalla pohjalla. Kiitos siitä kuuluu hallituksen visionääreille, erityisesti toimintavastaavana toimivalle Jukalle, jotka luovat rajallisella budjetilla erinomaista ja monipuolista toimintaa.

Tänäkin syksynä on luvassa monenlaista meininkiä. Millaista, se on kiinni myös sinusta. Fides on yhtä kuin jäsenensä ja siten Fideksen toimintakin sellaista mitä jäsenet toivovat. Lähde aktiivisesti mukaan, olitpa sitten fuksi, mallia -09, tai vanhempaa vuosikertaa.

Hyvää syksyä kaikille!

Matti, kirstunvartija